Hverdagsmagi, drømme, håb og eventyr

Bag om de ”Levende Værker”

Med mine ”Levende værker” ønsker jeg at skabe et magisk og drømmende rum, der har udspring i alle de uudforskede eventyr, som naturen byder på. Som beskuer bliver du inviteret med indenfor i en verden af både positiv og sprudlende energi, en følelse af ro og balance, et øjebliks forundring og fordybelse og ikke mindst er mit håb, at du vil opleve en lille snert af eventyr og magi.

Jeg drømmer om, at de changerende og lysreflekterende effekter jeg anvender, i samspil med mange forskellige naturelementer, vil fange dig ind i et øjebliks fordybelse, hvor du blot er – er i dig og slipper dine tanker. Et øjeblik, hvor du forundres og måske endda fortrylles ved den måde, som maleriet tager sig ud i netop dette øjeblik og med netop dette øjebliks lysindfald.

Lyskilder påvirker de lysreflekterende og changerende detaljer jeg maler i bl.a. guld og perlemor. For mig skaber det en spænding og en fængende dynamik, der inviterer øjnene og tankerne på et blidt eventyr.

Malerierne bliver på denne måde magiske at beskue i løbet af dagen, hvor transformationen foregår. De levende værker indbyder til lige at stoppe op. -Bare lige et øjeblik, bliver du fanget af noget, der kalder på dig – noget har ændret sig og fanger din opmærksomhed.

Disse små øjeblikke, som malerierne byder på flere gange dagligt, minder mig om, at jeg skal huske at bemærke, give plads til, mærke og ikke mindst værdsætte magien omkring mig – i de små ting – i naturen – i relationer – de små særlige øjeblikke – hver dag.

Mit håb er, at malerierne også kan have denne fine indvirkning på dig og dine kære.

Inspiration

– At “fange” magien

Jeg er betaget af og afhængig af naturens ro, organiske former, detaljerigdomme og de uudforskede eventyr, som den byder på. Helt grundlæggende er jeg fascineret af den magi, der findes i verden og i menneskerne omkring os, hvis bare vi er opmærksomme og kan se og ”fange” denne magi.

Mine eventyr finder, her sidst i 30´erne, sted, sammen med min mand og vores to børn. Særligt når vi udforsker nye og ukendte steder i naturen såsom hidtil ubetrådte skovområder og strande. For mig er det steder, hvor den allerfineste magi efterhånden altid opstår.

Den opstår, når jeg kan observere, at vores børn nu er i stand til selv at indfange magien omkring dem. Det kommer for eksempel til udtryk, når min søn gør mig opmærksom på et blads smukke symmetriske mønstre, når han holder det op mod solen. Magien opstår også, når min datter har bygget en hule, pyntet op med grønt og blomster og lagt et brev, der er fyldt med tegninger og et hemmeligt skriftsprog, som kun påskeharen kan læse. Dét er eventyr og magi for mig.

Min drøm er at skabe kunstværker, der afspejler denne magi, den ro, skønhed og energi, vi kan høste, ved at være opmærksom på detaljerne og de små ting. Både når vi bevæger os rundt i naturen – alene eller sammen med andre – også når vi griber de små magiske øjeblikke i nærværet af andre mennesker og for eksempel lægger mærke til et begejstringslys i et andet menneskes øjne.

Naturen er for mig det sted, hvor jeg (udover når jeg står med en pensel i hånden), netop henter energi og overskud. Det er et af de steder, hvor jeg kan hente livsglæde, komme i balance, slå hovedet fra og bare være. At være i naturen giver mig livsglæde og klarhed i tankerne. Det er alle disse fantastiske oplevelser og egenskaber, som jeg ønsker, at mine malerier skal bringe bare en lille flig af med sig. Malerierne skal give dig et glimt af lys, håb, optimisme og minde dig om magien i de små detaljer og eventyrerne, der venter lige om hjørnet.

Jeg er en eksperimenterende og fri kunstner på eventyr

Jeg elsker at være fri og legende som led i, at lade min kreativitet få frit spil. Jeg ønsker ikke at låse mit kunstneriske udtryk fast, da jeg finder det begrænsende. Jeg har derfor valgt at have en undersøgende og eksperimenterende Mixed Media tilgang i skabelsen af min malerier, hvor alt er tilladt. Det betyder, at du finder ret varierede kunstneriske udtryk, både med og uden motiver, her på shoppen og i galleriet. Det gør mit arbejde både sjovt og spændende og er med til at udfordre og udvikle mine færdigheder. Heldigvis oplever jeg, at de, der følger mig og køber mine værker, finder det både spændende og inspirerende at være med på min rejse.

Denne frihed har også betydet, at mine malerier bevæger sig indenfor det abstrakte, hvor former, farver og kompositioner bærer min vision frem, såvel som en abstrakt realisme. Her er jeg optaget af at skildre stærke kvinder i magiske øjeblikke, ofte ledsaget af stærke symboler som knopsvaner og sommerfugle.

Fælles for alle min malerier er dog, at elementer fra naturen og lysreflekterende effekter altid går igen og giver værkerne liv og spænding.

Min historie

– At vokse op i et hjem, hvor jeg måtte eksperimentere og ”svine” med maling

Jeg er født og opvokset i Kolding, hvor jeg boede sammen med min mor og vores fire katte. Lige fra jeg har kunnet holde på en blyant har jeg tegnet hver eneste dag og gerne i flere timer om dagen. Da jeg begyndte i skole, blev mine hæfter, skoletasker, penalhuse og lektiebøger altid overdækket af tegninger og alverdens dekorationer og collager. Alt hvad jeg kunne tegne på, tegnede jeg på og selv borde og vægge fik nogle af mine streger.

Jeg voksede op med en mor, som også er en utrolig dygtig tegner. Hun støttede og udfordrede mig i min tegneudvikling og sørgede altid for, at jeg var velforsynet med forskellige kunstnerartikler. Jeg husker tydeligt, hvor glad jeg var for, at jeg fik plads til at udfolde mig. Jeg måtte lege, spilde og sjaske – eksperimentere og udforske alverdens materialer og teknikker og lade det hele fylde på køkkenbordet eller spisebordet i stuen. I teenagealderen fik jeg det største værelse i lejligheden, som kom til at fungere som mit helt eget atelier, hvorfra jeg malede flere både store og små oliemalerier.

Min mor var gennem hele min barndom utrolig god til at vise, at dét, jeg tegnede og malede, havde værdi. Lejlighedens vægge var fyldt med indrammede tegninger, små malerier og akvareller. Jeg er meget taknemlig for at være vokset op i et så rummeligt, støttende og udviklende hjem. I dag prøver jeg selv at være lige så god til at give mine børns kreative udfoldelser plads. Støtte, opmuntring og udviklende indspark er ingen sag – men “rodet” på spisebordet under en kunstnerisk proces, der ofte varer flere dage, arbejder jeg på at rumme. Måske børnene også bare skulle få sig en fast plads i atelieret, der er deres – det må bestemt være et mål.

 

Drømmen måtte vente

Da tiden kom, hvor jeg skulle vælge, hvilken vej jeg skulle i livet, var det helt tydeligt for mig, at jeg naturligvis skulle på et Kunstakademi. Min drøm var, at leve af dét, jeg elskede allermest. Min nærmeste familie udtrykte dog, at det var en alt for usikker vej at gå og opfordrede mig i stedet til, at jeg skulle få skabt mig et sikkerhedsnet og få mig en ”rigtig” uddannelse. Jeg lyttede og valgte den sikre vej til en stabil indtægtskilde. -Det med at male, ville jeg altid kunne få presset ind – det var uundgåeligt og en konstant iboende trang som et basalt behov, der skulle opfyldes. Min uddannelsesvej blev derefter læreruddannelsen – selvfølgelig med billedkunst som linjefag og efterfølgende en kandidatgrad i Cand. Pæd. Pæd. Psyk.

Springet fra lærer til fuldtids Fine Art & Mixed Media kunstner

Min kunstkarriere begyndte i 2020, hvor jeg debuterede med at vise min kunst frem til offentligheden. Her blev mit første forsøg med et ydmygt ”Åbent Hus”-arrangement en stor succes, som fik drømmen, om at leve af at sælge kunst, til at blomstre. I denne periode blev jeg også kontaktet af flere kunstforeninger, der ønskede at få mine malerier udstillet og garanterede endda køb af værker. Jeg var utrolig beæret og taknemmelig for, at jeg pludselig blev bemærket til trods for min jyske beskedenhed og ringe kompetencer indenfor markedsføring og SoMe.

Siden 2020 er VesterArt by Linda Vestergaard kun vokset og rummer nu, udover mine originale malerier, også malekurser, salg af unikke kunstplakater, navneplakater, upcycling af brugskunst og genbrugsfund, herunder mega fede (hvis jeg selv skal sige det) cowboy items, som jeg selvfølgelig har malet på. Hold øje på shoppen og Insta, når jeg i den nærmeste fremtid lancerer mine seneste upcyclede items.

I dag er jeg også den glade modtager af spændende bestillingsopgaver af personlige malerier. Denne del af jobbet nyder jeg virkelig, da jeg kommer helt tæt på mine kunder og deres specifikke ønsker. At være med til at opfylde deres drømme, gøre dem glad og være med til skabe lidt magi i deres liv hver eneste dag, er helt specielt og en kæmpe gave, som virkelig gør mig glad.

Det sidste års tid har jeg yderligere kreeret flere spændende kunstmaterialer til branding af virksomheders produkter. At spore sig ind på et brand, historien, de gerne vil fortælle og få budskabet kanaliseret ud gennem kunst, er også virkelig spændende og en proces, jeg er faldet for.

Desuden er jeg blevet en del af et super skønt netværk i og omkring Kerteminde med andre selvstændige. Her sælger flere forretninger i lokalområdet nu mine værker og kunstplakater – jeg er virkelig taknemlig over at være omringet af så mange fantastiske mennesker.

Som du måske har fået indtrykket af, så har livet som selvstændig mange facetter og dertilhørende kasketter. -Lige nu surfer du for eksempel rundt på en webshop, der (tilnærmelsesvist) er opbygget fra bunden af mig (læs: ikke en computersagkyndig).

Med det vil jeg sige, at min lille forretning, ligesom mine kunstneriske færdigheder, er under konstant udvikling. Jeg har mange planer, der skal føres ud i livet og malerier nok i hovedet, til at kunne leve tre liv mere. Jeg glæder mig til i fremtiden at kunne vise dig endnu flere spændende, eksperimenterende, kunstneriske projekter både her på webshoppen og i galleriet.

Hvis du vil følge min rejse tæt, så vil jeg opfordre dig til at følge vester_art på Instagram og Facebook samt tilmelde dig mit Nyhedsbrev.

Af hjertet TAK fordi du har læst med

Tilmeld dig VesterArts Nyhedsbrev

Når du har tilmeldt dig, får du:

  • Sneak peek på nye værker før alle andre
  • Nyheder omkring arrangementer, udstillinger m.m.
*Du kan altid framelde dig Nyhedsbrevet igen